Wednesday, May 5, 2010

Zagato Raptor (of Lamborghini Raptor) die reeds in 1996


Lamborghini Zagato Raptor
De auto die model heeft gestaan voor de Spyker C12 Zagato staat te koop! Deze one-off staat volgende week op Pebble Beach, geïnteresseerden kunnen een bod doen…

Na de onthulling van de C12 Zagato in Genève herkenden meerdere mensen al snel een ander ontwerp van Zagato. Het ging om deze Zagato Raptor (of Lamborghini Raptor) die reeds in 1996 onthuld werd in datzelfde Genève.

Zoals Michiel al eens aangaf in zijn column copy-paste op hoog niveau: “De Raptor was een concept voor Lamborghini, maar er is geen enkel Lamborghini-element in te herkennen en zo kon het design jaren later eenvoudig verspykerd worden op het onderstel van de Spyker C12 LaTurbie. Misschien niet echt origineel, maar het is wel een echte Zagato.

Lamborghini Zagato Raptor

De Raptor maakt gebruik van de klassieke V12 van Lamborghini en kan zowel als coupe als cabrio gebruikt worden. Het Zagato Styling Centre (SZ Design) ontwikkelde destijds één auto om te bewijzen dat er een serie-productie mogelijk was. Deze productie is er echter nooit gekomen.

De gehele lijst met automobiele objecten die je kunt kopen staat op blackhawkcollection.com, meer info over de betreffende Raptor hier.

Lamborghini Zagato Raptor
Lamborghini Zagato Raptor

No comments:

Post a Comment